Hem » Hotell » Hotell i Umeå
Om Umeå

Få har undgått, och särskilt inte Lundaborna, att Umeå blev utnämnd till Europas kulturhuvudstad år 2014. Utmärkelsen innebär att staden har givits ett ansvar för att framhäva svensk kulturstrategi och visa upp tradition och vad vi som land kan erbjuda resten av Europa, samt främja kulturellt utbyte. Nu jobbar Umeå hårt för att stärka och utveckla Umeås kulturprofil.

Regionen erbjuder redan en uppsjö av kulturell verksamhet, såsom Bildmuseets och Galleri Andersson/Sandströms samlingar av nationell och internationell samtidskonst, försäljningen av spännande hemslöjdsalster i bl.a. näver, rot, batik och vävnader i Slöjdarnas Hus, den förnämliga Umedalens Skulpturpark, där fler än 150 framstående konstnärer från hela världen har ställt ut sina verk sedan den öppnades år 2000.

Utöver det kulturella erbjuder Umeå fantastisk natur med möjligheter för hästridning och hundslädturer, bad- och fiskemöjligheter mer än en simhall, shopping och ett härligt nattliv.

För den som vill bo över i Umeå finns det ett flertal fina hotell att välja på, alla med olika personlighet. Ett exempel är Best Western Hotel Botnia, som ligger fem minuter från centrum och universitet och ändå nästan ute på landet, vackert situerat vid Umeälven. Här erbjuds besökare stilla älvturer, utomhus badtunnor året om med tilltugg för den som vill och till och med lerduveskytte. Riklig kvällsbuffé och härlig frukost utlovas av hotellet.

Mer centralt ligger Best Western Stora Hotellet, en historieskatt i en vacker byggnad från 1894. Utsikten är även här ut över Umeälv, och shopping, strandpromenad och Rådhusparken ligger alldeles runt knuten. Rummen har alla egen perrsonlighet, och det blir upp till besökaren att hitta sin favorit.

I det forna länsfängelset finner man numera Hotell Gamla Fängelset. Utseendet präglas av byggnadens tidigare syfte, men är varsamt renoverat sedan 2007. Här kan du numera sova bekvämt eller ta en fika på gårdsannexet.


Karta över Umeå
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Umeå

Sortera efter:
Hotel Aveny


Från 842 SEK
Adress: Radhusesplanaden 14
Scandic Umeå Syd


Från 861 SEK
Adress: Yrkesvaegen 8
Comfort Hotel Winn


Från 895 SEK
Adress: Skolgatan 64
Scandic Plaza


Från 1005 SEK
Adress: Storgatan 40 Box 3133
Clarion Collection Uman


Från 1015 SEK
Adress: Storgatan 52