Hem » Hotell » Hotell i Borås
Om Borås

Sveriges trettonde största stad, med sina över 100 000 invånare, erbjuder en salig blandning av shoppingmöjligheter, kulturevenemang, djurpark och mässor. Ett av de mest välbesökta evenemangen i Borås är Västsveriges största djurpark – Borås Djurpark. Det som var unikt för parken när den invigdes 1962 – öppenheten för djur som är vana att bo på samma yta och den stora savannen i parkens mittpunkt – finns fortfarande kvar och visar det harmoniska samspel mellan djur som naturligt delar på samma yta.

På mäktiga Borås Arena sker det regelbundet evenemang och matcher spelas nästan året om på det uppvärmda konstgräset. Den sportintresserade kan dessutom finna nöje i att besöka den nya curlinghallen eller ishallen, för att prova på en sport sällan spelad av gemene man. Borås har dessutom en egen Greyhound Park, där besökaren kan bevittna fartfylld och spännande hundkapplöppning.

Den mer kulturellt eller konstintresserade kan med fördel besöka t.ex. Textilmusseet i Borås, som går igenom kulturarven som skapats från hemväverskan och knallens tid till det senaste inom industrin. Ett avkopplande besök kan också göras på Borås Museums friluftsmuseum, som tillsammans med 1600-talskyrkan Ramnakyrkan ligger i den lummiga Ramnaparken. Här kan besökare bl.a. beskåda mossfyndet Dannikekvinnan från 1600-talet.

Besökare som söker boende till bra pris kan med fördel ta in på Vila Mini-Hotel & Vandrarhem, som ligger mitt i centrum och har närhet till hela Borås sortiment. Det finns tre övernattningskategorier att välja på, allt för att kunna erbjuda något till alla! I centrum finner Borås gäster även fyrstjärniga Best Western Hotell Borås, som marknadsför sig som Borås mysigaste hotell. Hotellet har en huvudbyggnad och en gästbyggnad, med knappt 100 meter emellan, och erbjuder stort personligt engegemang och gästfrihet. Från centrum är det lätt att ta sig till shopping, nöjen, golfbanor och djurparken.


Karta över Borås
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Borås

Sortera efter:
Comfort Hotel Jazz


Från 987 SEK
Adress: Allegatan 21
Scandic Plaza Boras


Från 2026 SEK
Adress: Allegatan 3