Hem » Hotell » Hotell i Wien
Om Wien

I östra delarna av Österrike ligger landets huvudstad Wien. Wien är inte bara huvudstad i förbundsrepubliken Österrike, utan är även en förbundsstat.

Wien är en stad med ett rikt kulturliv, och det går att hitta sevärdheter i så gott som varje hörn. Här finns mängder av kyrkor och andra vackra byggnader.

För att kunna se alla sevärdheter på en gång, är ett besök i Donau Tornet ett måste. Det är 252 meter högt, och därmed ett av de 100 högsta i världen. Floden Donau flyter precis vid tornet, och det är därifrån namnet kommer. Medan man njuter av utsikten kan man besöka kaféet eller restaurangen som finns i tornet.

Den som gillar annorlunda arkitektur får inte missa Hundertwasser huset. Huset byggdes under 1980-talet och har bland annat ojämna golv, gräs på taket och träd som växer ut från rummen. Huset har 52 lägenheter, 3 offentliga balkonger och 16 privata, samt 250 träd och buskar. Fasaden är ojämn och gjord i olika färger och material.

De flesta av stadens hotell ligger i innerstaden. I staden finns hotell i olika standarder och prisklasser. I hjärtat av staden finns, för den som vill ha ett lite lyxigare boende, designhotell. Men det finns även hotell med självhushåll i samma område.


Karta över Wien
Se större karta

Resmål
Incheckning
Utcheckning


Vi har väldigt få inlagda hotell i den här staden, prova att söka efter fler hotell i rutan ovanför.

Billiga hotell i Wien

Sortera efter:
Hotel Am Brillantengrund


Från 462 SEK
Adress: Bandgasse 4